| Tytuł: | Skolioza,lordoza,kifoza |
| Autor: | Dorka 13.5.2010, 09:52 |
| Witam,założyłam ten wątek,abyśmy mogły wymieniać się poradami na temat kręgosłupa.Od 5 klasy szkoły podstawowj chodziłam na ćwiczenia rehabilitacyjne,bo miałam postępującą skoliozę W domu nie chciało mi się ćwiczyć i w rezultacie krzywy kręgosłup nie wyprostował się do końca.Teraz juz chyba nie ma szans-piszę 'chyba'bo nie wiem czy u dorosłych,kiedy proces kostnienia jest zakończony,może cofnąć się skolioza Piszcie,jak było w waszym przypadku-jakie ćwiczenia wykonywałyście i czy nadal macie problemy z kręgosłupem.Czy ćwiczenia na odstające łopatki cofają wadę i po jakim czasie? | |
| Autor: | Natalia 17.5.2010, 13:56 |
| Witam niestety mam ten sam problem z kręgosłupem co wy dziewczyny- skoliozę która nabawiłam się w podstawówce przez złe noszenie plecaka a więc z własnej głupoty. Chodziłam na rehabilitacje, ćwiczyłam w domu ale teraz przestałam. Moje skrzywienie jest troche widoczne ale z tego co wiem nie da się już tego cofnąc chyba że operacyjnie. pozdrawiam | |
| Autor: | Lulka 26.5.2010, 12:57 |
| Mam dokladnie to samo-ten cholerny plecak, bo noszenie na jednym ramieniu bylo miedzy dzieciakami "cool" i teraz cierpie, bo jak za dlugo jestem zgarbiona, to kregoslup pozniej daje mi znac z xxx boje sie myslec o ciazy i dziecku... | |
Aż 8 na 10 kobiet nosi buty, które są zbyt małe i bolesne w użytkowaniu i aż 9 na 10 nosi buty zbyt wysokie, przez co doświadcza pewnych problemów ze stopami?
Krzywica
Krzywica jest dolegliwością będąca powodem niedoboru witaminy D. Niedobór ten doprowadza do upośledzenia gospodarki wapniowo-fosforanowej.