Lordoza

lordoza_wiem_o_zdrowiu

Forum

Skolioza,lordoza,kifoza (Dorka)
Mam dokladnie to samo-ten cholerny plecak, bo noszenie na jednym ramieniu bylo miedzy dzieciakami "cool" i teraz cierpie, bo jak za dlugo jestem zgarbiona, to kregoslup pozniej daje mi znac z xxx boje sie myslec o ciazy i dziecku...
(więcej...)

3
lordoza (relom)
Ja mam lordoze poglebiona:/ czy moge cwiczyc na wfie? czy mam tylko wykonywac te cwiczenia korekcyjne?
(więcej...)

3
lordoza ledwiowa pomocy?? (Kiro)
witam otorz bylem ostatnio u lekarza ortopedy i stwierdzil ze mam bardzo zaawansowana lordoze ledzwiowa skierowal mnie na masaze oraz rehabilitacje bol minol lecz na bardzo krotki okres zaznaczam ze pracuje bardzo ciezko na kopalni dzienie nosze mega cdiezary oprocdz tego oczywiscie silownia i moje pytanko czy jak wlasnie niedojrze ze ciezko p[racuje nosze n a ramieniku bardzo duzo pozniej silownia czy przyczyniam, sie do jej poglebszania jeszcze i jak mozna ja jakos zminimalizowac rehabiliotanka powiedziala ze musze trzymac prosta podsatwe wiec unikam mjartych ciagow dzieki za odp
(więcej...)

1
lordoza ledwiowa pomocy?? (Jery)
musisz sprawdzić czy nie ma wpływ na te wade postawy u Ciebie mięsień biodrowo-lędźwiowy, może jest nadmiernie przykurczony powodując przodopochylenie miednicy. po 2. Jak robisz barki staraja sie dociskac ledzwiowke do oparcia a nie wypychac do przodu, czesto tez sie takie cwiczenie przyczynia do powstawania roznych nieprawidlowosci w naszym ciele.
(więcej...)

3
Lordoza a ból w ramieniu (Piotrek)
W takiej sytuacji powinieneś iść jak najszybciej do lekarza sportowego lub ortopedy. Doraźnie możesz brać jakieś środki przeciwbólowe, ale na dłuższą metę to nie działa. Należy znać bowiem przyczynę bólu i wybrać najlepszą metodę leczenia. Możliwe, że ulgę przyniosą Ci specjalne masaże.
(więcej...)

5
lordoza kręgu szyjnego (Gibka)
Od kilku dni bardzo boli mnie głowa-zaczyna się od szyi i ból przesuwa się dalej.Robiłam prześwietlenie kręgów szyjnych i wynik jest -ograniczona fizjologiczna lordoza kręgosłupa szyjnego.Co to jest i jak się leczy...
(więcej...)

1
Objawy lordozy (Mariusz)
Witam. Mam poważny problem. Obawiam się, że mam lordozę. Czy możecie mi powiedzieć jakie są objawy jej objawy? Może jednak jestem w błędzie. Będę wszystkim wdzięczny za informacje
(więcej...)

1
czy lordozę można wyleczyć (Lilipu)
W szkole mamy nauczycielkę, którą przezywają lordoza bo ma wypchnięty brzuch i wklęsłe plecy. Dziwi mnie to że jest to starsza osoba i nadal choruje na tą chorobę, tzn, że ta choroba jest nie uleczalna? Proszę o odpowiedź czy lordozę można leczyć?
(więcej...)

1
Nadmierna lordoza lędzwiowa (Kamil)
Witam! Mam nadmierną lordozę lędzwiową i mam 19 lat. Tu moje pytanie czy jestem jeszcze w stanie skorygować tą wadę, jeżeli nie czy można ja usunąć operacyjnie? Jeszcze jedno pytanie czy nadmierna lordoza lędzwiowa ma wpływ na wzrost? Pozdrawiam Kamil.
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

lordoza_ciekawostki

Ciekawostki

Ból kolana

Ból kolana może przeszkadzać w wykonywaniu obowiązków, zarówno w domu, jak i w pracy, zwłaszcza gdy nasila się podczas chodzenia, kucania czy klękania.

Czy wiesz, że...

Buty ortopedyczne

Aż 8 na 10 kobiet nosi buty, które są zbyt małe i bolesne w użytkowaniu i aż 9 na 10 nosi buty zbyt wysokie, przez co doświadcza pewnych problemów ze stopami?

Polecamy

Krzywica
Krzywica jest dolegliwością będąca powodem niedoboru witaminy D. Niedobór ten doprowadza do upośledzenia gospodarki wapniowo-fosforanowej.

Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Pyralgina działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo. Działanie Pyralginy polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w ośrodkowym układzie nerwowym.